Greenhouse datacenter

Greenhouse te Naaldwijk

Het eerste datacenter van Greenhouse Datacenters is naaldwijkgesitueerd in Naaldwijk. Deze centrale plaats in de regio Westland staat bekend om zijn vele grote, maar vooral agrarische, ondernemingen. Het doel van het datacenter in Naaldwijk is hoogwaardige colocatie diensten aanbieden op TIER 3 niveau tegen concurrerende tarieven. De totale vloeroppervlakte van de locatie in Naaldwijk is 1500m2 en ongeveer de helft van deze oppervlakte is gereserveerd voor colocatie diensten met een totale capaciteit van 216 server kasten.

Stroomvoorziening

Het datacenter in Naaldwijk is aangesloten op het energienetwerk van Westland Infra. Dit netwerk is aangelegd in een ring waardoor er via 2 gescheiden paden elektriciteit wordt gevoed aan het datacenter. De totale capaciteit van de stroomvoorziening die binnen wordt gebracht op de hoofdverdeler bedraagt 1600 KVA. Uiteraard wordt Greenhouse Datacenters gevoed met groene energie.

De interne infrastructuur vanaf de hoofdverdeler is gerealiseerd via 2 gescheiden stroom circuits, de zogenaamde A en B feed. Beide feeds zijn ingericht in een no-break opstelling, wat inhoudt dat zij beide gebruik maken van gescheiden UPS systemen in combinatie met noodaggregaten in een N+1 opstelling.

Bij uitval van het vaste net kunnen de UPS systemen het datacenter bij een volledig belasting voor ~10 minuten voorzien van stroom. In de tussenliggende periode starten automatisch de noodaggregaten die het datacenter voor een periode van 96 uren kunnen voorzien van stroom. Met toeleveranciers zijn duidelijke afspraken gemaakt voor het tijdig aanleveren van extra diesel om een eventuele storingen voor een langere periode op te vangen.

De stroominfrastructuur richting de serverkasten wordt gefaciliteerd d.m.v. het Busbar systeem waarin de stroom afgezekerd wordt op 16 of 32 ampere.

Koeling

Greenhouse biedt groene colocatiediensten en realiseert dit groene karakter met name vanwege de gebruikte koeltechnieken. Door te koelen op basis van de Fresh-Air techniek met cold corridors wordt het energieverbruik van het datacenter flink teruggebracht en daarmee dus ook de CO2-uitstoot. 

Wanneer de buitentemperatuur het toelaat wordt er gekoeld met koude lucht van buiten. Deze koude lucht wordt onder de datavloer aangeleverd in de cold corridor. Na de servers gekoeld te hebben, wordt de warme lucht afgezogen en eventueel gebruikt om de koude lucht te verwarmen. Dit kan nodig zijn wanneer de buitentemperatuur te laag ligt om direct binnengebracht te worden op de datavloer. In het geval dat de buitentemperatuur te hoog ligt, schakelen wij over op ons back-up systeem voor koeling. De opgewarmde lucht op de datavloer wordt dan gekoeld door middel van een warmtewisselaarinstallatie die wordt gekoeld door het oppompen van koel natuurwater. Het natuurwater bevindt zich in een gesloten systeem en wordt direct na het passeren van de warmtewisselaar terug gepompt in de bron. 

Naast de besparing op energiekosten maken ze bij Greenhouse Datacenters in hun installaties dus geen gebruik van milieu-onvriendelijke en gevaarlijke koelmiddelen. 

Uitgaande van een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius op de datavloer, verwachten ze 95% van het jaar te kunnen koelen op basis van het Fresh-Air principe. De overige 5% wordt ingevuld door het back-up systeem op basis van natuurwater.

 

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.